فرشاد گلسفیدی کارگردان فیلم سینمایی «هفت بهارنارنج» از فیلمهای رونماییشده در چهلویکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر در گفتگو با خبرنگار مهر درباره برنامهریزی برای اکران این فیلم گفت: هنوز با تهیهکننده فیلم درباره اکران این فیلم به جمعبندی نرسیدهایم اما شخصاً فکر میکنیم زمان مناسب برای اکران این فیلم فصل پاییز باشد.
وی ادامه داد: اکران نوروزی امسال سینماها با ماه رمضان همزمان شده است در فصلهایی مانند اکران عید فطر هم فیلمهایی با نگاه هنری معمولاً جایی ندارند و نمیتوانند فروش موفقی داشته باشند. به همین دلیل اکران فیلم تا حوالی اردیبهشت به تأخیر میافتد و بعد از آن هم بازه امتحانات مدارس و دانشگاهها را داریم. در تعطیلات تابستانی هم معمولاً اولویت با مسافرت است. اینها شرایطی است که هر سال آنها را تجربه کردهایم و براساس همین شرایط احساس میکنم اکران پاییز بهترین زمان برای نمایش «هفت بهارنارنج» باشد. البته باید درباره این موضوع با تهیهکننده هم همفکری و مشورت داشته باشم.
فیلم ما برخلاف خیلی از فیلمهای جشنواره کامل بود!
گلسفیدی درباره بازخوردها نسبت به اکران اولین فیلمش در مقام کارگردان در جشنواره فیلم فجر و اینکه آیا تغییر در نسخه به نمایش درآمده در جشنواره اعمال خواهد شد یا نه هم تأکید کرد: هیچ تغییری در فیلم ایجاد نمیشود. همان نسخهای که در جشنواره به نمایش درآمد را در اکران عمومی هم خواهیم داشت چراکه اساساً بهترین نسخه را راهی جشنواره فجر کردیم. حدود یکسال مراحل پستولید و مونتاژ این فیلم زمان برد. برخلاف اکثر کارهایی که امسال در جشنواره حضور داشتند و اکثراً هم ناقص بودند!
وی افزود: جالب اینکه به همین فیلمهای ناقص هم جایزه دادند! فیلم ما اما کامل بود. ما حتی این امکان را داشتیم که فیلم را سال گذشته به جشنواره برسانیم اما صلاحدید تهیهکننده این بود که یک سال بیشتر صبر کنیم. به همین دلیل هم همین نسخه نهایی با همین کیفیت را اکران خواهیم کرد.
این کارگردان درباره سیمرغ اهدایی به علی نصیریان برای نقشآفرینی در فیلم «هفت بهارنارنج» هم گفت: واقعیت این است که از چهار جایزهای که میتوانستند به فیلم ما بدهند، تنها یک جایزه را دادند. نمیگویم که ما باید در همه بخشها برگزیده میشدیم اما جشنواره فجر همواره نشان داده است که توجه بیشتری به فیلمهای ارگانی دارد و این یک حقیقت است. فیلمهای مستقل و محصول بخش خصوصی معمولاً در این شرایط مظلوم واقع میشوند و به نوعی ضعیفکشی اتفاق میافتد.
گلسفیدی گفت: موسیقی فیلم من هر چند کاندیدا هم شده بود اما واقعاً شایسته دریافت سیمرغ هم بود. فیلمبرداری این فیلم باید کاندیدا میشد. کارگردانی این فیلم هم در بخش فیلمهای اول میتوانست مورد توجه قرار بگیرد اما شاید از آنجایی که همه این کارها از طراحی صحنه و فیلمبرداری تا کارگردانی را خودم انجام داده بودم، چندان به مذاق داوران خوش نیامده، اینکه یک نفر همه این کارها را با کیفیت به سرانجام رسانده، لایق تشویق هم بوده است نه اینکه اینگونه تنبیه شود و کارش نادیده بماند!
داوری که در صفحه شخصیاش فیلمم را تحقیر کرد!
این کارگردان سینما در ادامه گفت: آنچه برای من جای تعجب داشت این بود که یکی از داوران جشنواره فجر، سه چهار شب پیش از آنکه بهصورت رسمی اعلام شود که داور جشنواره است، در صفحه شخصی خودشان در فضای مجازی مطلبی را درباره فیلم من منتشر کردند که هنوز هم این مطلب در صفحهشان وجود دارد. ایشان بسیار بیرحمانه و مغرضانه نسبت به فیلم من برخورد کردهاند! او حتی یک دروغ را درباره فیلم من نوشته و اعلام کرده که فیلم «هفت بهارنارنج» با پروانه ویدئویی ساخته شده در حالی که پروانه سینمایی این فیلم در ۲۴ اسفند سال ۹۹ صادر شده است و ما در اردیبهشت ۱۴۰۰ فیلم را فیلمبرداری کردیم. داور جشنواره با انتشار این دروغ در صفحه رسمی خود، فیلم من را تحقیر کرده و سوالم این است که چنین فردی چگونه میتواند یک داور بیطرف برای جشنواره باشد؟
گلسفیدی ادامه داد: به همین دلایل است که معتقدم به فیلم من ظلم شده و ناجوانمردانه درباره آن رفتار کردهاند. کار منتقد، نقد است نه انتقاد. من نمیگویم همه فیلم من باید تعریف کنند اما نباید با انتقاد آن را تخریب کرد. شغل همه ما سرگرمی است و فیلم میسازیم تا مردم ببینند و لذت ببرند. طبیعی است که یکی ببیند و خوشش بیاید و دیگری خوشش نیاید، اما من بینهایت از نگاه مغرضانه این داور نسبت به فیلم خودم گلهمند هستم.
خبرگزاری مهر را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید
نظر شما